Op vrijdagochtend 22 september onthulden we een mozaïekboom in de Bomenwijk in Delft. Deze boom maakte een kunstenares samen met bewoners, vrijwilligers en leerlingen. De stam en bladeren zijn op de zijgevel van het woongebouw aan de Meidoornlaan geplakt. Het eindresultaat vierden we met alle bewoners en betrokkenen van het nieuwbouwproject Bomenwijk.

Cadeau voor de wijk
Samen met de gemeente Delft en bouwbedrijf Van Wijnen Stolwijk vernieuwden we de Bomenwijk. In september 2022 zijn in totaal 190 woningen gesloopt, hier kwamen 147 woningen voor terug. Eind maart zijn de woningen afgerond. In april organiseerden we een gezellig opleverfeest voor bewoners. Ook wilden we iets definitiefs geven voor alle overlast in de afgelopen jaren. De klankbordgroep en bewoners kwamen met het idee voor een mozaïekboom. Kunstenares Nan Deardorff Mc-Clain van Smashing Tiles ontwierp de mozaïek boom. Samen met bewoners is ze aan de slag gegaan met de mozaïekboom als prachtig resultaat.

Tijdens de onthulling plakten Zakaria El Khetabi, wethouder Schrederhof, een klankbordgroep lid en een aantal leerlingen van basisschool Bernadette Mariaschool de laatste bladeren op de muur onder begeleiding van de kunstenares.

Bestuurder Zakaria EL-Khetabi: "Deze mozaïekboom laat zien hoe betrokken de bewoners zijn van de Bomenwijk. Samen zijn we tot een prachtig resultaat gekomen. Hier zijn wij trots op!"