Als oudere is het belangrijk om op tijd na te denken over verhuizen naar een passende woning. Bijvoorbeeld een kleiner huis, of een huis zonder trappen of grote tuin om te onderhouden. Wil je als oudere op zoek naar een andere woning? Dan kan de seniorenmakelaar je misschien helpen. Bewoonster Jolanda de Frel: "Door de hulp van een seniorenmakelaar is het me gelukt om te verhuizen. Ik woon nu vlakbij mijn kleinkinderen, in een huis dat veel beter past voor mij. Ik ben er enorm blij mee."

Jolanda de Frel (56) woont al vijftig jaar in Zoetermeer. Ze woonde lange tijd in een eengezinswoning met een flinke tuin, aan het Lindenplein. Maar dat ging steeds lastiger, vertelt ze. "Ik heb artrose in mijn heup en knieën. Daardoor ging trappenlopen in mijn oude huis erg moeilijk. Ik wilde dus graag verhuizen naar een gelijkvloerse woning."

Hulp gevraagd aan de seniorenmakelaar
Toevallig hoorde Jolanda dat er een kleinere woning zonder trappen vrijkwam aan de Rembrandtstraat. Die zou heel goed passen voor haar. Ze belde toen met seniorenmakelaar Karen Simon. Zij werkt voor de gemeente Zoetermeer en de drie woningcorporaties in de stad. "Ik legde Karen uit waarom mijn oude huis niet meer paste voor mij. Ook vroeg ik haar of ze mij kon helpen."

Jolanda zat in een moeilijke situatie
Toen Karen hoorde waarom Jolanda wilde verhuizen, ging ze gelijk aan de slag. Ze werkte daarbij samen met Stedelink. Het lukte om Jolanda de woning aan de Rembrandtstraat binnen enkele weken aan te bieden. Karen vertelt: "Dat is wel bijzonder hoor. Meestal duurt het langer voordat ik een passende woning vind. Maar de situatie van Jolanda was door haar ziekte erg moeilijk. Daardoor kon ik regelen dat zij met voorrang naar deze woning kon."

De seniorenmakelaar neemt zorgen weg
Veel ouderen vinden het spannend en ingewikkeld om te gaan zoeken naar een passende woning. Als seniorenmakelaar begeleidt Karen ouderen op verschillende manieren. Ze vertelt: "Ik geef informatie en help ouderen om zich in te schrijven voor een andere woning. Ook laat ik ze passende seniorenwoningen zien, zodat ze zien hoe mooi die vaak zijn. En ik maak duidelijk wat de kosten zijn van de nieuwe woning, zoals de maandlasten."

Gelukkig met nieuwe woning
Jolanda is blij dat ze contact heeft opgenomen met Karen en dat haar verhuizing is gelukt. "Ik heb nu een keurige gelijkvloerse woning. Ik woon er nu een paar weken en de verhuisdozen zijn nog niet eens allemaal uitgepakt. Maar ik voel me al helemaal thuis." Ook Jolanda’s dochter, die moeder is van twee kleine kinderen, is blij. Jolanda vertelt: "Wij wonen nu heel dicht bij elkaar. Dat is erg handig, want ik pas vaak op mijn kleinkinderen. Ik zag eerst best op tegen verhuizen. Maar nu zeg ik: begin er op tijd mee. Kijk maar naar mij. Ik ben enorm gelukkig met mijn nieuwe huis!"

In Jolanda’s oude huis woont nu een gezin
Ook Karen is blij dat het gelukt is om Jolanda te helpen met een passende woning. Fijn is ook dat Jolanda’s oude huis vrijkwam voor andere huurders. Karen vertelt: "De oude woning van Jolanda was een stuk groter. Daar woont nu een gezin met twee jonge kinderen. En zij hebben weer een appartement achtergelaten voor starters. Al deze mensen hebben nu een fijne woning, die goed bij hen past."

Wil je als oudere op zoek naar een passende woning? Neem dan contact op met de seniorenmakelaars voor Zoetermeer en Delft. Je kunt bellen naar Stedelink via 088 308 70 70 of Woonnet Haagladen via 088 488 70 00. Een afspraak met een seniorenmakelaar is altijd vrijblijvend. Meer informatie: stedelink.nl/seniorenmakelaars