Huur opzeggen

Wilt u de huur van uw woning opzeggen? Vergeet dan niet om dit op tijd te doen. Er geldt een opzegtermijn van ten minste 30 dagen.

U kunt de huur op elke dag van de maand opzeggen. De datum kiest u zelf, maar valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag? Dan verschuift de laatste huurdag naar de eerstvolgende werkdag.

Uw huur opzeggen

Veelgestelde vragen

Ik heb opgezegd, wat kan ik verwachten?

Zodra we uw huuropzegging hebben ontvangen, maken we een afspraak voor controle van uw woning. Tijdens deze controle kijken we naar de staat van de woning. En we vertellen u hoe u de woning moet achterlaten. Ook bespreken we wanneer en waar u de sleutels inlevert.

Opgezegd? Inspecties, bezichtiging en eindafrekening
Hoe werkt de afrekening van de servicekosten, als ik verhuis?
U ontvangt de afrekening van de servicekosten voor 1 juli, tegelijk met alle andere huurders. En dus niet direct bij het inleveren van uw sleutels. Vergeet dus niet om uw nieuwe adres aan ons door te geven.

Moet ik voor het hele jaar betalen?
We kijken bij het afrekenen naar de periode dat u de woning heeft gehuurd. Dus huurde u van 1 januari tot en met 31 maart, dan gaat de afrekening alleen over die maanden.
Wanneer en waar lever in mijn sleutels in?
Tijdens de voorinspectie spreken we met u af waar en wanneer u de sleutel inlevert.
Wanneer en waar levert u uw sleutels in
Is er een bonus als ik eerder opzeg?
Zegt u uw huur meer dan 30 dagen voor uw verhuisdatum op? Dan heeft u recht op een bonus!
Bonus vervroegd opzeggen
Mijn laatste huurdag valt in het weekend of op een feestdag, wat nu?
U kunt de huur op elke dag van de maand opzeggen. De datum kiest u zelf, maar valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag? Dan verschuift de laatste huurdag naar de eerstvolgende werkdag.

Voorbeeld
Ontvangen wij uw huuropzegging bijvoorbeeld op de 11e van de maand, dan is de laatste dag van de huur op zijn vroegst de 11e van de volgende maand. Is dit een weekend- of feestdag? Dan is de eerstvolgende werkdag de datum waarop uw huurcontract afloopt.
Hoe vraag ik een verhuurdersverklaring aan?

Als u huurder bent bij ons en u wilt verhuizen, dan kan de nieuwe verhuurder vragen om een verhuurdersverklaring.
Verhuurdersverklaring aanvragen

Wij gaan uit elkaar, hoe wijzig ik mijn huurcontract?

Als u uit elkaar gaat is het verstandig om uw huurcontract te wijzigen. Tenminste, als u beiden op het huurcontract staat.
Uit elkaar: een van de huurders vertrekt