Schade door brand, storm of water
Brand, storm of een lekkage kunnen fikse schade toebrengen aan uw woning, uw spullen en inrichting. Samen zorgen we ervoor dat de schade snel weer hersteld is.
Brandschade
Wij herstellen alle schade die door vuur, rook, roet en water is ontstaan aan de woning.
U bent zelf verantwoordelijk voor herstel van schade die door de brand aan uw spullen en inrichting is ontstaan. Ook de afvoer van verbrande spullen regelt u zelf. Als u goed verzekerd bent, vergoedt uw inboedelverzekering al uw kosten. Uw verzekering zorgt ook voor eventuele vervangende, tijdelijke woonruimte.
Stormschade
De woning zelf is door ons verzekerd tegen stormschade (via onze opstalverzekering). De verzekering dekt geen schade door onzorgvuldig handelen, bijvoorbeeld als u ramen of deuren open laat staan terwijl het hard gaat waaien.
Storm op komst? Zorg dat ramen en deuren goed gesloten zijn. Veroorzaakt de storm schade aan uw spullen of inrichting? Schakel dan uw inboedelverzekering in.
Waterschade
Wij repareren de lekkages in uw woning, berging of schuur.
Heeft de lekkage schade veroorzaakt aan de binnenkant van uw woning, garage of berging (bijvoorbeeld aan de plafonds, muren en deuren) of aan uw spullen? Voor de kosten hiervan kunt u terecht bij uw inboedelverzekering.
Bevroren leidingen
Waterleidingen en verwarmingsbuizen kunnen bevriezen. Als dat gebeurt, kan een leiding scheuren en ontstaat er lekkage. Dit brengt vaak kosten met zich mee. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Inboedelverzekeringen dekken schade die ontstaat door kapotgevroren leidingen vaak niet.
Tips om bevroren leidingen te voorkomen
- Zet de verwarming niet lager dan 15 graden, ook ’s nachts. Het is verstandig om de verwarmingen in alle ruimtes een beetje open te draaien;
- Als u een verwarming met een thermostaatkraan heeft, zet deze dan op twee of hoger;
- Bij extreme vorst kunt u de kraan 's nachts beter een klein beetje laten druppelen
- Sluit ramen en deuren zoveel mogelijk. Zo voorkomt u tocht. Denk vooral aan de ruimtes met de watermeter en de hoofdkraan, let op kieren. Blijf wel ventileren in de ruimtes waar u verblijft;
- Isoleer alle waterleidingen en de hoofdkraan in uw woning. Gebruik hiervoor isolatiemateriaal of een deken;
- Sluit de buitenkraan af en laat het laatste restje water eruit lopen. Als afsluiten niet kan, pak de buitenkraan dan goed in met isolerend materiaal of een deken. Of zet de kraan een klein beetje open. Stromend water bevriest minder snel.
Toch bevroren leidingen?
Heeft u geen water of blijft de verwarming koud terwijl het vriest? De leiding kan dan toch bevroren zijn. Wanneer het weer warmer wordt of u de leidingen gaat ontdooien, kan dit voor lekkage zorgen. Draai bij lekkage de hoofdkraan dicht zodat het water wordt afgesloten en neem contact met ons op.
Bevroren leidingen ontdooien
- Draai de hoofdkraan dicht zodat het water wordt afgesloten;
- Controleer goed of de leidingen gescheurd zijn. Is dit het geval? Ga dan niet zelf aan de slag met ontdooien. Maar neem contact met ons op;
- Met de volgende tips kunt u een leiding ontdooien: zet de verwarming in de ruimte aan, plaats een elektrische kachel, zet de föhn erop, omwikkel de leiding met een warme natte doek;
- Draai voorzichtig de hoofdkraan weer open. Controleer de leidingen opnieuw op scheurtjes of lekkage. Is dit het geval? Neem contact met ons op.
Gevolgschade
Schade die door brand storm of water ontstaat aan uw inboedel noemen we gevolgschade. U bent zelf verantwoordelijk voor het herstel van dit soort schade. Uw inboedelverzekering vergoedt de kosten. Heeft u geen inboedelverzekering? Dan komen deze kosten helaas voor uw eigen rekening.
Veelgestelde vragen
Een inboedelverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van brand, lekkage, inbraak of stormschade.
Lees meer over verzekeringen
We maken onderscheid tussen schade aan (onderdelen van) de woning en schade aan uw spullen of inrichting.
Opstal of inboedel? Een voorbeeld
Een laminaatvloer zit niet vast aan de woning en valt daarom onder de inboedel. Een tegelvloer in een badkamer zit wel vast en is dus opstal.
Lees meer over opstal en inboedel
Is er door storm, brand of inbraak schade ontstaan aan uw inrichting (behang, vloerbedekking, meubels)? Dit valt onder de inboedelverzekering. Die moet u zelf afsluiten.
Verzekeringen: wie doet wat