Advies bij het oplossen van schulden

Heeft u moeite om de huur (op tijd) te betalen? Blijf er niet mee zitten, hulp vragen is het beste wat u kunt doen - hoe sneller hoe beter.

We bieden u hulp om schulden op te lossen of om te voorkomen. Het is belangrijk om snel iets te doen. Hoe kleiner de schuld, hoe makkelijker het is om een oplossing te vinden. U kunt ook hulp krijgen van professionele schuldhulpverleners. Zij kijken bijvoorbeeld naar uw inkomsten en uitgaven of ze bemiddelen met uw schuldeisers. U kunt zelf om hulp vragen. Maar wij kunnen dit ook voor u doen.

Ik wil graag advies

Hulp van de gemeente

Ook bij de gemeente kunt u terecht voor hulp en advies:

Schuldhulpverlening in Zoetermeer
Schuldhulpverlening in Delft
Schuldhulpverlening in Zuidplas

Woont u in een andere gemeente? Kijkt u dan op de website van uw gemeente voor organisaties die u kunnen helpen.

Uitwisselen van gegevens met de gemeente

Een onderdeel van de samenwerking met de gemeente is het delen van informatie over betalingsachterstanden. Sinds 1 januari 2021 kunnen gemeenten mensen die schulden hebben eerder helpen. Dat komt door een wijziging in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Daardoor kunnen woningcorporaties, energie- en waterbedrijven en zorgverzekeraars gegevens van mensen met een betalingsachterstand uitwisselen met de gemeente. Zo weet de gemeente wie zij hulp moeten aanbieden voor de schulden te groot zijn.

Wilt u meer weten over deze uitwisseling van gegevens of wilt u niet dat wij uw gegevens delen met de gemeente? Vul dan ons contactformulier in. Zet in het veld ‘onderwerp’: uitwisseling gegevens met gemeente.

Contactformulier invullen