Delft – Indische Buurt

De Indische buurt in Delft ten noorden en zuiden van de Brasserskade is een buurt met vooral kleine vooroorlogse eengezinswoningen gelegen in de wijk Vrijenban. Om te bepalen wat we precies gaan doen voerden en voeren we gesprekken met de bewoners van de wijk en doen we onderzoeken.

Wat gaan wij doen

Ook voerden wij een groot aantal werkzaamheden uit om de woningen te verduurzamen. De woningen maakten we hierdoor comfortabeler, energiezuiniger en veiliger. Voor de Lombok- en Sumatrastraat werken we een plan uit voor sloop/nieuwbouw.

Indische buurt in 3 fases

In de Indische buurt hebben wij 191 woningen, die liggen aan de Javastraat en gedeeltes van de Vrijenbanselaan, Celebesstraat, Brasserskade, Bankastraat, Sumatrastraat, Lombokstraat en Borneostraat.

We hebben het project Indische buurt in 3 fases opgesplitst.


Klankbordgroep

Omdat wij graag samen met de bewoners wilden nadenken over onder andere welke werkzaamheden er moesten gebeuren, zijn er twee klankbordgroepen opgericht voor de woningen in fase 1 en fase 2A. Voor de Lombok- en Sumatrastraat is er een bewonerscommissie. Wij gaan in overleg met de bewonerscommissie voor de woningen aan de Sumatra- en Lombokstraat alleen nog sloop/nieuwbouw verder uitwerken.

Meer informatie

Bewoners informeren we regelmatig via brieven over de voortgang van onze plannen. Woont u hier en wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties over onze plannen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie


Nieuwsbrieven
Indische buurt Noord:

Contact
Heeft u vragen over de Indische buurt? Stuurt u dan een e-mail naar indischebuurt@stedelink.nl of bel ons op telefoonnummer 088 308 70 70