Duurzaam wonen: dit kunt u zelf doen

Wilt u zelf iets aan uw woning veranderen om energiezuiniger en duurzamer te wonen? Check van tevoren of u toestemming van ons nodig heeft en welke eisen wij stellen.

Bespaartips om energiezuinig te wonen

Een waterbesparende douchekop, een tijdschakelaar op verlichting of een LED-lamp, met een paar kleine aanpassingen kunt u al energie én kosten besparen.

Meer tips om energie te besparen

Vraag de energiecoaches van de Huurdersraad om advies

Zonnepanelen

Wij plaatsen geen zonnepanelen. Huurt u een eengezinswoning en wilt u zelf zonnepanelen plaatsen? Dat mag alleen als u vooraf toestemming van ons krijgt. Neem daarom voor u begint contact met ons op voor meer informatie en voor de voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Lees meer over zelf klussen

Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Een laadpaal voor uw elektrische auto

Aanvragen voor een laadpaal op de openbare weg lopen via de gemeente. Huurt u een eengezinswoning met een eigen parkeerplek? Neem dan voor meer advies over de mogelijkheden contact met ons op. Stel uw vraag via ons formulier Zelf klussen (kies bij het veld 'Ik wil toestemming aanvragen' voor 'Anders').

Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Dubbel glas

Op dit moment is het niet mogelijk om een aanvraag voor het plaatsen van dubbel glas in te dienen. Een eerdere aanvraag moeten we helaas afwijzen. Als er onderhoudswerkzaamheden voor uw woongebouw gepland staan, zoals het vervangen van enkel glas, dan ontvangt u hier een brief over. In de brief staat wie uw contactpersoon is, de definitieve startdatum, welke werkzaamheden de aannemer uitvoert en hoelang de werkzaamheden duren.

CV-installatie

Voor het aanleggen van centrale verwarming in uw woning heeft u onze toestemming nodig. Neem daarom voor u begint contact met ons op voor meer informatie en voor de voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Lees meer over zelf klussen
Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Gasloos koken

Wij maken woningen alleen aardgasvrij bij renovaties in wijken die door gemeenten zijn aangewezen om van aardgas af te stappen. Wilt u zelf overstappen op elektrisch koken? Dit is niet in alle woningen mogelijk. Ook is het belangrijk dat de aansluitingen voor het aardgas goed en veilig worden verwijderd. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact met ons op.

Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Groene tuin

Ook met de inrichting van uw tuin kunt u bijdragen aan een beter milieu. Tuinen met veel groen en weinig tegels bieden plek aan kleine dieren, vogels en insecten. Een groene tuin zorgt dat water makkelijker weg kan in de bodem. Dat is goed voor uw planten én het helpt wateroverlast tegen te gaan.

Tips voor een groene tuin

Lees meer over tuinonderhoud

Lees hoe wij woningen duurzaam en energiezuinig maken