Jaarlijkse huurverhoging

Per 1 juli 2023 verhoogden wij uw netto huurprijs.
Bezwaar maken tegen de huurverhoging van 1 juli 2023 is niet meer mogelijk. U kon uw bezwaarschrift tot en met 30 juni 2023 bij ons indienen.

Klik op wat u huurt voor meer informatie.

Woning Bedrijfsruimte Parkeerplaats, garage of berging

Eenmalig huurverlaging

Verlagen wij dit jaar uw huur? Dan ontvangt u niet in april, maar in mei een brief. U hoeft zelf niets te doen. Uw netto huur gaat dan van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024 omlaag naar € 575,03 per maand. De netto huur is de huur zonder servicekosten.

Lees meer

Informeren Belastingdienst

Wij geven uw nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Anders dan de afgelopen jaren leidt de aangepaste huurprijs in 2023 wél direct tot een aanpassing van de huurtoeslag. De huur, zoals die geldt per 1 juli 2023, wordt met ingang van dit jaar door de Belastingdienst ook werkelijk meegenomen bij de voorschotberekening vanaf 1 juli 2023 voor de huurtoeslag. Eind van het jaar kijkt de Belastingdienst of er nog tussentijdse wijzigingen in de huurprijs zijn. Ze maken dan een definitieve berekening over 2023 en passen de huurtoeslag aan als dit nodig is. U bent als huurder zelf verantwoordelijk dat de Belastingdienst de juiste gegevens van u heeft. Bekijk hier uw rekenhuur.

Wijzigingen doorgeven

Let op: Is uw huur gewijzigd? Controleer uw huur altijd en voorkom terugbetaling. Pas uw huurtoeslag direct aan als het niet klopt!

Vragen over het huurbeleid van Stedelink in 2023

Ieder jaar passen wij de netto huur - dat is de kale huur zonder servicekosten - aan. Dit jaar kan dat een verhoging of een verlaging zijn. Hoeveel we uw huur aanpassen, hangt af van wat u van ons huurt, uw huidige huurprijs en soms ook van hoeveel u verdient.

Lees meer